مجري طرح تدوين استراتژي معدن خبر داد:
استراتژي معدن به زودي منتشر مي شود

خبرگزاري تخصصي معدن- نسخه نهايي استراتژي معدن که از سوي کميته تلفيق آماده شده، در حال چاپ است و به محض انتشار در اختيار مسئولان ذيربط، معدنکاران و صاحبنظران حوزه معدن و صنايع معدني قرار ميگيرد تا در صورت نياز اصلاح يا بازنگري شود.
خبرگزاري تخصصي معدن- نسخه نهايي استراتژي معدن که از سوي کميته تلفيق آماده شده، در حال چاپ است و به محض انتشار در اختيار مسئولان ذيربط، معدنکاران و صاحبنظران حوزه معدن و صنايع معدني قرار ميگيرد تا در صورت نياز اصلاح يا بازنگري شود.
به گزارش معدن نيوز ؛ «محمد حسين بصيري» با بيان اينکه کار تدوين استراتژي معدن را يک گروه 150 نفره در غالب 9 تيم برعهده داشته است، تصريح کرد: هدف اصلي اين پروژه تحليل وضع موجود، ترسيم و طراحي چشم انداز بخش معدن و چگونگي حرکت از وضعيت موجود به سمت وضعيت مطلوب در بخش معدن و صنايع وابسته بوده است.
اين مقام مسئول در ادامه به بخشهاي مختلف اين استراتژي و سر فصلهاي آن اشاره کرد و گفت: پس از بررسي استراتژي بخش معدن نزديک به 10 کشور پيشرو در اين عرصه از جمله هند، کانادا، برزيل و … به اين نتيجه رسيديم که مطالعات ما در استراتژي معدن، در 12 بخش و حوزه باشد. اين بخشها عبارتند از: مطالعات اقتصادي، تجاري و بازار، زير ساخت، نيروي انساني و اشتغال، ساختار و مديريت، زنجيره ارزش، بهداشت ايمني و محيط زيست، حقوقي و قانوني، سياسي و فرهنگي، سازمانهاي همجوار و کشورهاي مختلف، متدولوژي و تلفيق و فناوري.
وي در عين حال خاطرنشان کرد: اگرچه ابلاغ و اجراي استراتژي معدن تاثير بسزايي بر اين بخش از اقتصاد کشور خواهد داشت، اما اين بدان معنا نيست که در حال حاضر بخش معدن و صنايع معدني کشور از هيچ استراتژي و سياست مشخصي پيروي نميکنند.
به گفته وي، در حال حاضر اسناد بالادستي همچون قانون برنامه چهارم و پنجم توسعه و مهمتر از آن سند چشم انداز 20ساله کشور در اختيار سياست گذاران و تصميم سازان حوزه معدن قرار دارد که آنها نيز براساس اين اسناد بالادستي اقدام به تصميم گيري در حوزه مي کنند.
بصيري در بخش پاياني سخنانش پويايي و قابليت به روز شدن استراتژي معدن را يکي از ويژگي هاي مهم آن برشمرد و افزود: طي چند سال اخير که اين استراتژي در حال تدوين بوده است، نتايج آن به طور مداوم و مرحله به مرحله، مورد استفاده قرار گرفته است. به عنوان مثال بسياري از پيشرفتهايي که طي سال هاي اخير در صنعت سيمان شاهد آن بوده ايم، ناشي از سياست گذاري هاي حاصل از تدوين استراتژي معدن بوده است. علاوه بر اين، ستاد فولاد کشور نيز در پي تدوين استراتژي معدن شروع به فعاليت کرده و در حال حاضر حرکت هاي آن همسو با سياست هاي اين استراتژي است.