وزير صنايع و معادن در نشست خبري:

اجلاس صنعتي آفريقا و ايران سال آينده در ايران برگزار مي شود

اجلاس صنعتي آفريقا و ايران سال آينده در ايران برگزار مي شود

خبرگزاري تخصصي معدن- وزير صنايع و معادن گفت: در هم انديشي وزراي صنعت كه اخيرا در تهران برگزارشد، وزراي صنعت كشورهاي آفريقايي استقبال خوبي براي توسعه روابط صنعتي و معدني با ايران داشتند و به نتايج بسيار خوبي رسيديم.

خبرگزاري تخصصي معدن- وزير صنايع و معادن گفت: در هم انديشي وزراي صنعت كه اخيرا در تهران برگزارشد، وزراي صنعت كشورهاي آفريقايي استقبال خوبي براي توسعه روابط صنعتي و معدني با ايران داشتند و به نتايج بسيار خوبي رسيديم.
به گزارش معدن نيوز محرابيان در نشست خبري با اصحاب رسانه افزود: در اين همايش هيات هاي صنعتي كشورهاي آفريقا حضور فعالانه داشته و سخنراني هاي بسيار قوي و كارشناسي را مطرح نمودند.
وي در بيان مزيتهاي ارتباط با قاره آفريقا ، تصريح كرد: قاره آفريقا سرزمين فرصتهاست كه مي بايست از آن براي رشد و اعتلاي اقتصادي بهره برد.
وي ادامه داد: منابع سرشار انرژي و معدني و طبيعي خوبي در قاره آفريقا مشاهده وجود دارد و از سوي ديگر اين قاره بارها از روابط با غرب لطمه ديده است.
وزير صنايع ومعادن افزود: در مجموع عوامل ياد شده فرصت مناسبي هم براي ايران و هم قاره آفريقا براي گسترش روابط اقتصادي، تجاري و صنعتي ومعدني  ايجاد نموده است.
وي از برگزاري اجلاس سران ايران و آفريقا و همچنين اجلاس وزراي صنعتي كشورهاي آفريقايي در سال آينده خبرداد.

موضع نهايي وزارت نهايي پيرامون تعيين تکليف «تندر 90»

وزير صنايع و معادن کشورمان با اعلام موضع رسمي اين وزارت خانه پيرامون چگونگي ادامه توليد خودروي تندر 90 گفت: تعيين تکليف نهايي رشد توليد اين خودرو منوط به تحقق سه شرطي است که در شوراي سياستگذاري خودرو تصميم گيري شده است.
علي اکبر محرابيان اظهار داشت: ادامه توليد خودروي تندر 90 کماکان در دو شرکت ايران خودرو و سايپا (پارس خودرو) بصورت مشترک و طبق قرارداد اوليه، داخلي سازي قطعات اين خودرو و بي نيازي نسبت به واردات از خارج و حذف واسطه ها از قرارداد سه شرطي است که در صورت تحقق آنها براي توليد انبوه اين خودرو برنامه ريزي خواهد شد.
وي همچنين ضمن استقبال از چند قطبي شدن صنعت خودروسازي کشور تاکيد کرد: رسما به بخش خصوصي فعال در حوزه خودروسازي و صنايع وابسته و خصوصا قطعه سازان اعلام مي کنم وزارت صنايع براي حمايت قاطع قانوني از گسترش فعاليتها تا رسيدن به جايگاه يک قطب توليدي در کشور آمادگي کامل دارد.
محرابيان ضمن اعلام تصويب بسته حمايتي بخش صنعت و معدن توسط ستاد تحول اقتصادي، اهداف اصلي بسته حمايتي را شامل مديريت هزينه هاي توليد، افزايش بهره وري و مديريت قيمت كالا و خدمات ذكر كرد و گفت:وزارت صنايع و معادن آماده اجراي آن از نيمه دوم سال جاري است.
وي اظهار داشت: با مديريت هزينه توليد، افزايش قيمت انرژي موجب افزايش قيمت محصولات توليدي نخواهد بود و در بخش مديريت قيمت كالا و خدمات ، كالاها و خدمات داراي قيمت مشخص و مديريت شده هستند.
محرابيان ادامه داد: در اجراي اين بسته حمايتي ، صنايع كشور به سه دسته شامل صنايع با تاثيرپذيري بالا ، صنايع با تاثيرپذيري متوسط و بخش سوم ساير صنايع را تشكيل مي دهد.
وزير صنايع و معادن کشورمان گفت: در صنايع با تاثير پذيري بالا 11 رشته صنعتي مانند فولاد، آلومينيوم و پتروشيمي ، در صنايع با تاثيرپذيري متوسط 12 رشته صنعتي مانند شيشه و كاشي و سراميك هستند و دسته سوم شامل ديگر صنايع كشور خواهد بود.
محرابيان افزود: حمايت هاي وزارت صنايع و معادن به دو روش كوتاه مدت و بلندمدت خواهد بود كه در روش حمايتي كوتاه مدت ، چند روش حمايتي خواهيم داشت كه نخستين آن كه اعطاي خط اعتباري است ، تمام صنايع تاثيرپذير را شامل مي شود كه در اين بخش پيش بيني شده با وام با بهره صفر و تنها با دريافت كارمرد اندك پرداخت شود و صنعتگر آن را در دوره 12 ماه بازپرداخت كند.
وزير صنايع و معادن بخش هاي بعدي در روش حمايتي كوتاه مدت را شامل سود بازرگاني ويژه ، جايزه صادراتي ، مديريت كلي واردات ، ساماندهي توزيع كالا و كمك هزينه برشمرد .
محرابيان درباره چگونگي حمايت هاي ميان مدت و بلندمدت از صنايع كشور اظهار داشت: در اين بخش 9 پروژه تعريف كرديم كه از جمله آنها مي توان به پروژه بازسازي تكميلي اشاره كرد كه صنايع كشور را به دو دسته صنايع كوچك ، متوسط و صنايع بزرگ تقسيم بندي كرده است.
وي ادامه داد: در صنايع كوچك و متوسط ، تسهيلاتي براي مديريت انرژي پرداخت خواهد شد كه فرمول آن بصورت تعداد كاركنان ضربدر يك ميليون تومان به اضافه 2 برابر هزينه هاي انرژي قبل از اجراي طرح خواهد بود.
در پروژه هاي بزرگ بر اساس تعريف انجام شده تسهيلات پرداخت خواهد شد تا صنايع كشور بتوانند خود را به وضعيت قابل قبول رقابتي برسانند.

از ورود خودروهاي بي كيفيت جلوگيري مي شود

وزير صنايع ومعادن اعلام كرد: بعنوان حامي مصرف كنندگان تا زماني كه مسئو ليت دارم ، از توليد و ورود هر نوع خودروي بي كيفيت به کشور جلوگيري خواهم کرد.
علي اكبر محرابيان افزود : براساس تصميمات شوراي سياست گذاري خودرو،  خدمات پس فروش به مشتريان روند بهتري پيدا مي كند و اين امر موجب اعتلاي توليد و صنعت خودرو خواهد شد.
وزير صنايع ومعادن تصريح كرد : خوشبختانه در سالهاي اخير از سويي تيراژ توليد خودرو در كشور افزايش يافته و از سوي ديگر نيز خدمات پس از فروش آن افزايش چشمگيري پيدا كرده است.
وي در خصوص كيفيت كاميون چيني ” هوو ” خاطر نشان كرد: طي 2 سال گذشته همواره دستور وزارت صنايع ومعادن بر عدم ورود خودروي هاي بي كيفيت بوده است.
وي گفت: احساس مي شود مطرح كردن چنين موضوعاتي در رسانه ها قالب سياسي به خود گرفته كه مي بايست روشنگري هايي توسط مسئو لين امر صورت گيرد.
علي اكبر محرابيان در توضيح اين مطلب گفت : دربيان حوادث ايجاد شده براي خودروهاي ” هوو ” كه در رسانه ها مطرح مي شود ، موضوع ” تريلر ” و ” كشنده ” مي بايست از يكديگر منفك شود زيرادر اغلب تصادفات ما شاهد استفاده از تريلر غير مجاز وبدون استانداردبوده كه باعث فشار و انرژي بيش از حد به موتور خودرو و بدنه آن مي شود .
وي در توضيح فني اين مطلب افزود : معمولا ” كشنده ” قابل نصب براي كاميونها با ظرفيت توان و حجم خودرو مي بايست تناسب داشته و در صورت تغيير دايمي كشنده از يك خودرو به خودروي ديگر خطر آفرين خواهد بود از سوي ديگر كشنده هاي غير استاندارد معمولا ارزان قيمت بوده واين موضوع باعث رغبت رانندگان براي استفاده از آن مي باشد.
وزير صنايع ومعادن گفت : در يك اقدام ، تمامي خودروهاي ” هوو ” ضمن فراخوان عمومي ، بررسي و چك كامل شده و سپس برچسب  سلامت برروي شيشه هاي آن نصب مي شود.
محرابيان افزود: همچنين راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي بايداز تردد كاميونهايي كه تريلر غير استاندارد به خود نصب كرده اند ، جلوگيري بعمل آورد.

قيمت كالاهاي توليدي پس از هدفمندي يارانه ها كاملا مديريت مي شود

محرابيان در پاسخ به سوالي درباره احتمال افزايش قيمت مواد اوليه صنعتي از قبيل سيمان ، فولاد و قيمت خودرو با افزابش قيمت حاملهاي انرژي ، با تكذيب هر گونه افزايش قيمت در اين بخشها به خصوص خودرو تاكيد كرد: تمام تلاش ما اين است كه هر نوع افزايش قيمتي با نظر خود توليد كنندگان و تشكلهاي بخش خصوصي كاملا مديريت شود.
محرابيان اضافه كرد: امروز در درون صنعت رقابت هم خارجي است و هم داخلي و براي ارتقائ آن و رسيدن به جهش صنعتي بايد روي شاخص قيمت توجه جدي داشته باشيم.
وزير صنايع و معادن هر گونه افزايش قيمتي را به ضرر توليد كشور دانست و تصريح كرد : با بالا رفتن قيمت ، بازار كالاهاي ارزان قيمت جايگزين مي شود ودر اين شرايط عده اي سودا گر و محتكروارد شده و به واردات كالا خارج از قاعده دست مي زنند.
وي افزود : تمام تلاش ها و اقدامات ، و راه اندازي خطوط اعتباري پس ازاجراي طرح هدفمندي يارانه ها به اين دليل است كه اولا مزيتهاي خود را از دست ندهيم و دوم  بتوانيم قيمت را كنترل كنيم.
محرابيان در ادامه اين نشست خبري درباره نحوه حمايتها از صنايع پس از اجراي طرح هدفمندي يارانه ها تاكيد كرد : با ايجاد خط اعتباري انرژي در صنايع و بنگاههاي كوچك و متوسط به هر ميزان كه در صنعتي افزايش قيمت انرژي اتفاق بيفتد با ارائه تسهيلات به صورت مديريت شده تامين مي كنيم.
وي افزود : در بنگاههاي بزرگ هم بر اساس تعريف پروژه هاي بزرگ جهت ارتقاي كيفيت توليد و بهره وري انرژي و استفاده از مكانيسم كاهش مصرف انرژي تسهيلات تا 80 درصد قابل پرداخت خواهد بود.
محرابيان ادامه داد : به عنوان دستگاه حاكميتي وظيفه داريم با تشكيل جلسات و مشورت با تشكلهاي بخش خصوصي و توليد كنندگان از بخش صنعت حمايت كرده و هر گونه افزايش قيمت را با نظر اين بخش مديريت كنيم.

مديريت واردات بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد

وزير صنايع ومعادن گفت: هيچ كشوري نيست كه در كنار افزايش توليد و ارتقاي كيفيت داخلي، بدنبال مديريت واردات نباشد از اين رو اين موضوع همواره بايد مورد توجه ويژه قرار بگيرد.
محرابيان بابيان اينكه مديريت واردات به معناي ممنوعيت ورود كالاها نيست تصريح كرد: بين اين دو تفاوت اساسي وجود دارد بطوريكه ما در كنار افزايش كيفيت و توليد كالاهاي داخلي در تلاشيم در زمينه مديريت واردات نيز بيش از پيش حضور موثر داشته باشيم.
وزير صنايع ومعادن با تاكيد بر اين مطلب، به شدت گرفتن رعايت موازين استاندارد براي كالاهاي وارداتي اشاره كرد وگفت: اين موضوعي است كه براي ما حائز اهميت است از اين رو بسته مديريت كالا تدوين شد تا كالاهايي كه شرايط استاندارد  را طي  نكرده واز لحاظ كيفي در جايگاه خوبي قرار ندارند وارد كشور نشوند.
محرابيان گفت:‌ در اين راستا دولت و مجلس با همكاري هم مصوب كردند تا كالاهاي وارداتي قبل از ثبت سفارش توسط موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران مورد بررسي قرار گيرند و پس از تائيد صلاحيت، اجازه ثبت سفارش و واردات كالا صورت گيرد.
وي افزود: با نگاهي به سير تكامل صنعت در كشور متوجه مي‌شويم كه ما در كنار مديريت واردات بدنبال توليد كالاهاي صادراتي نيز  بوده ايم چرا كه با توليد كالاهاي كيفي علاوه بر پاسخگويي به نياز داخل مي‌توانيم در زمينه صادرات نيز پررنگ ظاهر شويم.
مهندس محرابيان با اشاره به اينكه، رشد رقابت پذيري و توليد كالاهاي صادراتي براي ما به عنوان يك اصل محسوب اظهار كرد: دراين راستا علاوه بر افزايش به ارتقاي كيفيت توليدات نيز توجه داريم و در اين زمينه بر رعايت موازين استاندارد تاكيد مي‌كنيم.
وزير صنايع ومعادن در ادامه به موضوع سياستگذاري وزارت صنايع ومعادن در خصوص سرمايه گذاري در مناطق محروم پرداخت و گفت: براساس آمارها در دولت نهم ودهم   سرمايه گذاري در مناطق محروم به نسبت دوره هاي قبل از آن رشد بيشتري داشته است.
وي بر ضرورت پايش سرمايه ‌گذاري در مناطق محروم اشاره كرد: به رغم سرمايه ‌گذاريها و فعاليتهاي انجام شده اما همچنان اين موضوع نيازمند حمايت وتوجه است چرا كه اين مناطق در معرض آسيبها و ناملايمات بيشتري قرار دارند.
مهندس محرابيان در ادامه در پاسخ به اين سئوال كه اختلاف آمارها كه بعضاً در مورد برخي توليدات صنعتي ومعدني ارائه مي‌شود از كجا نشات مي‌گيرد افزود: بحث اختلاف آمار از گذشته تا كنون نه تنها دركشور ما بلكه در ديگر كشورها نيز مطرح بوده است.
وي در توضيح اين مطلب گفت: بر اساس قانون دستگاه متولي ارائه گزارشات و آمارها مشخص شده است و  برخي از تناقضاتي كه مطرح مي‌‌شود بدليل عدم انتشار آمار از سوي دستگاه متولي است كه مشكلات اين چنيني را بوجود مي آورد.

يكصد برنامه اجرايي از سند استراتژي صنعتي تدوين و ابلاغ شده است

وزير صنايع و معادن گفت: در دولت نهم با بازبيني سند استراتژي صنعت كشور از توابع  اين سند بيش از يكصد برنامه عمل يا     (action plan) براي توسعه صنعتي كشور تدوين و ابلاغ گرديد.
محرابيان با اعلام اين خبر افزود: هر استراتژي در دوره هاي مختلف مورد بازنگري قرار خواهد گرفت.
وي افزود:از ابتداي  امسال نيز برخي از مفاد اين سند استراتژي مورد بازنگري قرار گرفت كه پس از تاييد دولت محترم به منظور اجرا ابلاغ خواهد شد.
مهندس محرابيان تصريح كرد: بسته حمايتي را در شرايط فعلي تهيه كرده ايم و در آن همه شرايطي را كه قانون اجازه داد به منظور حمايت از توليد در شرايط مختلف اعم از تحريم و يا ركور اقتصادي پيش بيني كرده ايم.
وزير صنايع و معادن تاكيد كرد: صنعتگران هيچ گونه نگراني از بابت تحريمها نداشته باشند  زيرا بخش صنعت كشور  از راه هدايت يارانه ها ،مديريت و هدايت خواهد شد.
مهندس محربيان  افزود: به هيچ وجه در بسته حمايتي، صنايع كشور به بخش خصوصي و دولتي و يا صنايع بزرگ و كوچك تقسيم نخواهد شد.
وي تاكيد كرد : در ارئه حمايت از بخش صنعت ضريب امنيت و ميزان مصرف انرژي مهم است نه مالكيت.
وزير صنايع و معادن افزود: بخشي از 4 هزار و 500 ميليون تومان اعتبار  مصوب بخش صنعت و معدن در هدفمند كردن يارانه ها در سال 89 پرداخت خواهد شد.
وي افزود:اعتبار اختصاص يافته در بخش هدفمند كردن يارانه هاي به منظور كمك بيشتر  به بخش صنعت  كشوربه وجوه اداره شده تبديل و در اختيار منابع بانكي قرار خواهد گرفت.
وي با رد مديريت دستوري قيمتها گفت: قيمتها توسط توليدي كننده ها و تشكلهاي مرتبط مديريت  خواهد شد.

محکوميت اهانت به قرآن/ياري مسلمانان سيل زده پاکستان

وزير صنايع و معادن همچنين به موضوعاتي چون هتك حرمت قرآن ، سيل پاكستان و نشست اخير صنعتگران و كارآفرينان با مقام معظم رهبري نيز اشاره كرد.
محرابيان ضمن محكوم كردن هتك حرمت به قرآن مجيد به نمايندگي از خانواده صنعت و معدن گفت: اين حركت يك اقدام صهيونيستي بوده كه از سوي صهيونيسم بين الملل کارگرداني شده بود و دليل آن شكست صهيونيستها در مذاكرات صلح بود كه اين اقدام آنها سبب وحدت و يكپارچگي بيشتر مسلمانان شد.
 وي درباره سيل پاكستان نيز ضمن عرض تسليت از طرف خانواده صنعت و معدن ، آمادگي وزارت صنايع و معادن براي كمك به مردم پاكستان را اعلام داشت و افزود: شماره حسابي نيز به همين منظور از سوي وزارتخانه اعلام خواهد شد تا صنعتگران و خانواده صنعت و معدن به مردم پاكستان كمك كنند.
وزير صنايع و معادن همچنين درباره نشست اخير صنعتگران و كارآفرينان بامقام معظم رهبري گفت: ما امسال شاهد نشست هاي تخصصي صنعتگران با  ايشان هم در نهم فروردين ماه امسال و هم در ماه مبارك رمضان و شاهد حمايت هاي ايشان از بخش صنعت و معدن بوديم كه از اين بابت تشكر مي كنيم.
وي افزود: مقام معظم رهبري در اين نشست ها بر لزوم مديريت واردات به نفع توليدات داخلي ،  افزايش كيفيت توليدات و استقلال صنعتي تاكيد داشتند.