مديرعامل ميدکو در نشستي خبري اعلام کرد

اجراي 10 مولفه اقتصاد مقاومتي در ميدکو

اجراي 10 مولفه اقتصاد مقاومتي در ميدکو

پايگاه خبري معدن نيوز- مديرعامل شركت توسعه معادن و صنايع معدني خاورميانه (ميدکو) گفت: موضوعي به عنوان حق انتفاع معادن در قانون معادن ايران و در قانون معادن کشورهاي ديگر نداريم.

پايگاه خبري معدن نيوز- مديرعامل شركت توسعه معادن و صنايع معدني خاورميانه (ميدکو) گفت: موضوعي به عنوان حق انتفاع معادن در قانون معادن ايران و در قانون معادن کشورهاي ديگر نداريم.
به گزارش پايگاه خبري معدن نيوز، علي اصغر پورمند در نشستي خبري با بيان اين مطلب افزود: پيش‌بيني مي‌شود تا 2050 ذخاير معدني دنيا بين 40 تا 50 برابر افزايش يابد چرا که اکتشافات عمقي به شدت گسترش يافته و در همين حال هزينه‌هاي بهره‌برداري در اعماق زمين نيز افزايش يافته است.
وي بازار فلزات را يکي از باثبات‌ترين بازارها دانست و افزود: مذاکرات با شرکت‌هاي خارجي با هدف سرمايه‌گذاري مشترک در ذخاير معدني کشور در حال انجام است و شرکت‌هاي خارجي تمايل زيادي براي فعاليت در اين حوزه دارند.
مديرعامل ميدکو اظهارات مطرح شده مبني بر نامساعد بودن وضعيت بازار جهاني فلزات و مواد معدني را تحليل درستي ندانست. و تصريح کرد: قيمت فلزات و مواد معدني بايد در يک بازه دستکم 30 ساله مورد بررسي قرار گيرد نه در يک بازه يکي دو ساله.
پورمند ادامه داد: از سال 2005 تا 2035 قيمت جهاني فلزات و مواد معدني رو به افزايش بوده و ممکن است در اين بين چند سالي نيز قيمت‌ها با کاهش همراه باشد، اظهار کرد:
وي با تاکيد بر اين که سهامداران ميدکو به اين شرکت و پروژه‌هاي عظيم در دست اجراي آن کاملا وفادار بوده‌اند،‌گفت: ترکيب دو گروه فني و اقتصادي و مالي و بانکي در ميدکو باعث شده تا اين گروه بتواند ثروت آفريني کند. ترکيب اين دو گروه عمل به اقتصاد مقاومتي در حوزه معدن است.
مديرعامل ميدکو گفت: هم‌اکنون 800 شرکت کوچک و متوسط در حال کار با ميدکو در اجراي پروژه‌هاي مختلف هستند و  پروژه‌هاي اين شرکت نيز  در حال حاضر روي دو فلز فولاد و مس متمرکز بوده و هسته اصلي فعاليت‌ها نيز در استان کرمان است.
پورمند با تاکيد بر اين که تا مرحله خروج و استحصال فلز از سنگ معدني نبايد حقوق دولتي به شرکت بهره‌بردار و توليدکننده تعلق بگيرد،‌اظهار کرد: رويکردها بهبود يافته اما هنوز کامل نيست اين در حاليست که رويکردهاي فعلي نمي‌تواند باعث اکتشاف، استخراج و توليد فلز شود.
وي نگاه ميدکو را نگاهي دانش محور و تخصصي دانست و تصريح کرد: براي نخستين بار در پروژه مس شهر بابک از روشي استفاده کرديم که پتنت آن به نام شرکت ثبت شده که بر اساس آن به جاي 3 کارخانه يک کارخانه براي توليد مس احداث مي‌شود که تخريب محيط زيستي کمتري دارد.
مديرعامل شركت توسعه معادن و صنايع معدني خاورميانه از اجراي 10 مولفه اقتصاد مقاومتي در اين شرکت خبر داد و افزود: قرار است ميدکو در چشم‌انداز خود به اشتغال مستقيم و غيرمستقيم 300 هزار نفري دست يابد که هم‌اکنون به 100 هزار نفر رسيده‌ است.
وي ارزش کل سرمايه‌گذاري‌هاي ميدکو را بالغ بر 5 ميليارد دلار اعلام و تصريح کرد: هدف رسيدن به توليد 4.2 ميليون تن فولاد خام است.
پورمند ميانگين عمق اکتشافات انجام شده در ايران را 375 متر دانست و افزود: البته در برخي مناطق به عمق 850 متري هم رفته‌ايم ضمن آن‌که طول حفاري انجام شده در تاريخ کشور تنها 4 کيلومتر است که نياز به راه‌اندازي نهضت بزرگ اکتشافي در کشور بيش از پيش احساس مي‌شود به طوري که بايد سالانه بين 2 تا 3 ميليون متر حفاري در کشور انجام شود.
وي همچنين از روشن شدن کوره گندله‌سازي سيرجان خبر داد و افزود: اين واحد با ظرفيت 2.5 ميليون تن در سال به زودي راه‌اندازي مي‌شود.
مديرعامل ميدکو در توضيح پيشرفت پروژه‌هاي اين شرکت اظهار کرد: فولاد بردسير 82 درصد، مس کاتد شهر بابک 72 درصد، گندله سازي بوتيا 85 درصد، فولاد بوتيا 17 درصد، آهک و دولوميت 32 درصد، زغال سنگ طبس 40 درصد و پروژه CBQ با 48 درصد پيشرفت روبرو است.
پورمند در پايان اظهار کرد:ايميدرو متعهد است از معادن تحت اختيار خود معادن سنگ را در اختيار اين شرکت اين قرار دهد. اين در حاليست که اين شرکت پنج  پهنه اکتشافي سنگ آهن، زغال سنگ و مس در اختيار دارد.