اجراي طرح‌هاي توسعه 6 حوزه معدني از سوي ايميدرو

اجراي طرح‌هاي توسعه 6 حوزه معدني از سوي ايميدرو

پايگاه خبري معدن نيوز- طرح‌هاي توسعه 6 حوزه مهم معدني شامل تيتانيوم، طلا، سرب و روي، سنگ آهن، زغال سنگ و عناصر نادر خاکي از سوي ايميدرو در حال اجراست.

پايگاه خبري معدن نيوز- طرح‌هاي توسعه 6 حوزه مهم معدني شامل تيتانيوم، طلا، سرب و روي، سنگ آهن، زغال سنگ و عناصر نادر خاکي از سوي ايميدرو در حال اجراست.
به گزارش پايگاه خبري معدن نيوز، امير علي طاهر زاده مدير معادن ايميدرو با بيان اين مطلب و با اشاره به نقش اساسي بخش معدن در اشتغالزايي، محروميت زدايي، توسعه پايدار و شکوفايي ساير بخش‌هاي اقتصادي کشور اظهار کرد: ايميدرو با توجه به مزيت‌هاي غير قابل انکار بخش معدن از قبيل وجود ذخاير غني فلزي و غيرفلزي، ذخاير فراوان انرژي، رشد مستمر تقاضاي داخلي و بين‌المللي براي محصولات صنايع معدني، نيروي کار فراوان و دسترسي به آب‌هاي آزاد، برنامه‌هاي مختلفي را براي توسعه اين بخش در نظر گرفته تا بتواند اين نقش را به واقعيت نزديک تر سازد
وي ادامه داد: براي اين منظور، ايميدرو انجام عمليات اکتشافي با هدف تداوم تامين مواد اوليه واحدهاي فعلي و برنامه‌ريزي شده، تامين زيرساخت‌هاي مورد نياز از قبيل آب، برق، گاز، اسکله و راه آهن را براي بالا بردن رقابت پذيري، استفاده از توان فني و مالي بخش خصوصي و جذب سرمايه‌هاي خارجي، توجه به امر بومي‌سازي فناوري و استفاده از روش‌هاي نوين، تقويت صندوق بيمه فعاليت‌هاي معدني و ارتباط موثر با انجمن‌ها و تشکل‌هاي صنفي مورد توجه قرار داده است.
مدير معادن ايميدرو با اشاره به اقدامات توسعه‌اي بخش معدن گفت: از جمله طرح‌هاي در حال اجرا، طرح توليد کنسانتره اکسيد تيتانيوم به ظرفيت 130 هزار تن و سرباره اکسيد تيتانيوم به ظرفيت 70 هزار تن با سرمايه‌گذاري حدود 5 هزار ميليارد ريال است. اجراي طرح مذکور، اشتغالزايي 400 نفر را در پي خواهد داشت و با توجه به آزمايش‌هاي راه‌اندازي صورت گرفته، پيش‌بيني مي‌شود طرح امسال افتتاح شود.
وي ادامه داد: با توجه به اکتشافات انجام شده در معدن طلاي زرشوران و در راستاي افزايش ظرفيت توليد طلاي کشور، فرآيند اجرايي فاز توسعه مجتمع طلاي زرشوران با برآورد اعتبار يک هزار و 550 ميليارد ريال آغاز شده که مي‌تواند باعث افزايش توليد حدود 2 تني شمش طلا در سال شود. با اجراي طرح مذکور، 140 نفر وارد اشتغال مستقيم خواهند شد.
طاهر زاده طرح توسعه معدن سرب و روي مهدي آباد را از ديگر طرح‌هاي توسعه‌اي ايميدرو بر شمرد و توضيح داد: اين معدن از جمله معادن بزرگ سرب و روي در کلاس جهاني بوده و در سال گذشته، فراخوان بين‌المللي جذب سرمايه‌گذار معدن براي آماده سازي، استخراج معدن و ساخت کارخانه‌هاي کنسانتره يا معادل آن به ظرفيت 800 هزار تن در دستور کار قرار گرفت. علاوه بر اين، با توجه به ظرفيت باريت معدن مذکور، جذب سرمايه‌گذار به منظور فرآوري باريت تا 500 هزار تن کانسنگ خام ورودي، صورت پذيرفته که علاوه بر تامين نياز داخل صنعت نفت، امکان صادرات محصول توليدي به کشورهاي حوزه خليج‌فارس را فراهم مي‌سازد.
وي افزود: در بخش زغال سنگ، طرح احداث کارخانه زغال شويي سوادکوه با هدف دستيابي به کارايي بالاتر، کاهش هزينه‌هاي توليد، رفع موانع و مشکلات موجود در کارخانه فعلي شرکت البرز مرکزي و تامين بخشي از زغال سنگ مورد نياز واحدهاي کک‌سازي و همچنين توسعه پايدار و بهينه‌سازي انرژي، با ظرفيت توليد 350 هزار تن کنسانتره زغال سنگ و با سرمايه‌گذاري حدود 450 ميليارد ريال به زودي به بهره‌برداري خواهد رسيد.
به گفته مدير معادن ايميدرو، همچنين استفاده توان بخش خصوصي به منظور تجهيز معادن و استفاده حداکثري از ظرفيت‌هاي زغال سنگ ناحيه طبس، معدن خُمرود و… در قالب قراردادهاي فراخوان جذب سرمايه‌گذار در دست انجام است.
طاهر زاده با بيان اينکه ايميدرو در راستاي طرح جامع فولاد کشور و ضرورت تسريع در تامين ماده اوليه واحدهاي فولادي و جلوگيري از خام فروشي، بهره گيري از توان مالي و فني بخش خصوصي در بهره‌برداري و اجراي کارخانه‌هاي فرآوري مواد معدني را در دستور کار قرار داده است، تصريح کرد: از مهم‌ترين دستاوردهاي صورت گرفته در حوزه سنگ آهن، برنامه‌ريزي لازم براي سرمايه‌گذاري و مشارکت در توليد 17.5 ميليون تن کنسانتره و 15 ميليون تن گندله در منطقه سنگان در قالب عقد قرارداد سرمايه‌گذاري يا مشارکت است که پيش‌بيني مي‌شود يک طرح گندله 5 ميليون تني در امسال راه‌اندازي و در سال آتي نيز طرح 2.5 ميليون تن کنسانتره و 7.5 ميليون تني گندله به ظرفيت توليد اين ماده معدني کشور اضافه شود.
وي ادامه داد: همچنين با استفاده از توان بخش خصوصي 3 طرح ديگر سنگ آهني شامل «استخراج و فروش از معادن سنگ آهن گل گهر و جلال آباد»، «فرآوري سنگ آهن کم عيار هماتيتي معدن جلال آباد به ظرفيت سالانه 620 هزارتن کنسانتره پرعيار با اشتغالزايي حدود 150 نفر و سرمايه‌گذاري حدود يک هزار ميليارد ريال»، «اعلام برنده طرح استفاده از ذخاير کم عيار هماتيتي معادن ناحيه ايران مرکزي » اجرايي شده است.
مدير معادن ايميدرو خاطر نشان ساخت: در بخش عناصر نادر خاکي نيز ايميدرو مطالعات فرآوري اين نوع عناصر ارزشمند را بر پايه ظرفيت‌هاي موجود در ايران مرکزي انجام داده که به موفقيت هايي در توليد شمش‌هاي عناصر نادر خاکي “ميش متال” در مقياس آزمايشگاهي دست يافته است.