کارشناس زمين شناسي محيط‌زيست در گفت‌وگو با معدن نيوز خواستار شد

اثرات زيست‌محيطي معادن کاهش يابد

اثرات زيست‌محيطي معادن کاهش يابد

پايگاه خبري معدن نيوز- کارشناس زمين شناسي محيط‌زيست گفت: اثرات احتمالي معدنکاري و لزوم کاهش آن در مناطقي که معادن جديد، تاسيس مي‌شود به جز ترقي و شکوفايي، اثرات زيست‌محيطي به همراه خواهد داشت.

پايگاه خبري معدن نيوز- کارشناس زمين شناسي محيط‌زيست گفت: اثرات احتمالي معدنکاري و لزوم کاهش آن در مناطقي که معادن جديد، تاسيس مي‌شود به جز ترقي و شکوفايي، اثرات زيست‌محيطي به همراه خواهد داشت.
رها صالحي در گفت‌وگو با پايگاه خبري معدن نيوز بيان کرد: اثرات استخراج معادن بر روي محيط‌زيست، باعث مخالفت طرفداران محيط‌زيست با استخراج ذخاير، به‌ويژه در بخش‌هاي پرجمعيت‌تر کشورهاي توسعه يافته شده است.
وي افزود: ريسک زيست‌محيطي اگر بزرگتر از ساير موانع نباشد، کمتر نيست بنابراين با استخراج هر چه بيشتر از معادن، وعميق و وسيع‌تر شدن فضاي عملياتي آن‌ها، وسعت زمين‌هاي تحت تأثير فعاليت‌هاي معدنکاري، روز به روز رو به افزايش ميابد.
صالحي خاطر نشان کرد: به همين منظور قبل از طرح بهره‌برداري معدن بايد ارزيابي اثرات زيست‌محيطي پروژه معدني را انجام داد تا ميزان خسارت‌هاي وارده بر محيط‌زيست را محاسبه کرده و پروژه‌ها را به سمتي هدايت کرد که ميزان خسارات تقليل يابد و هميچنين ارائه طرح بازسازي مناسب براي پروژه معدني اثرات زيست‌محيطي پروژه را به حداقل رساند.
کارشناس زمين شناسي محيط‌زيست تصريح کرد: مواردي که در مدت پروژه‌هاي معدني امکان آسيب زدن را فراهم مي‌کند مي‌توان از تخريب زمين، آزاد شدن مواد سمي، باطله‌هاي معدني، زه کشي اسيدي معادن، کارخانه‌هاي ذوب، آلودگي آب و هوا، سلامت و ايمني کارگران نام برد.
وي عنوان کرد: البته براي تمام موارد ذکر شده راهکارهايي وجود دارد تا ميزان خسارت و آسيب به محيط‌زيست کاهش يابد. که در صورت ارائه طرح‌هاي مناسب و نظارت درست، تمام موارد قيد شده قابل کاهش است.
به گفته وي؛ در بين موارد ذکر شده، ايمني سلامت جسماني و روحي و رواني کارکنان معدن از عمده مواردي است که شايد کمتر به چشم مي‌خورد که در صورت عدم توجه به آن نه تنها آسيب جبران ناپذيري به نيروي انساني وارد مي‌کند بلکه باعث ايجاد اختلال در روند موفقيت آميز پروژها مي‌شود. از جمله مي‌توان از بيماري‌هاي ريوي و سرطان، آلودگي صوتي، بيماريهاي رواني، ناهنجاري‌هاي استخوان، خطر سقوط و انفجار و آتش سوزي نام برد.
صالحي تاکيد کرد: بنابراين آگاهي دادن و ايجاد ارتباط تنگاتنگ بين معدنکاران و فعالان محيط‌زيست، و زمين شناسان پزشکي کمک شاياني در کاهش اثرات احتمالي زيست‌محيطي بر مناطق دارد.
 وي گفت: استفاده از متخصصاني که هم در زمينه معدن و هم در حوزه محيط‌زيست دانشي کسب کرده اند، کمک شاياني در اين زمينه مي‌کند.
اين کارشناس زمين شناسي اشاره کرد: بخش معدن کاري نه تنها تامين‌کننده اصلي مواد مورد نياز و سلامت اقتصادي جهان صنعتي است بلکه عامل توسعه و رشد اقتصادي بسياري از کشورهاي در حال توسعه است و اين امر زماني بطور کامل تحقق مي‌يابد که علاوه بر تامين توسعه و رشد اقتصادي کشور، حافظ محيط‌زيست و زميني پاک باشند تا نسل‌هاي آينده نيز از اين نعمت بهره‌مند شوند.