آغاز عمليات اجرايي 3 پروژه در منطقه ويژه لامرد

آغاز عمليات اجرايي 3 پروژه در منطقه ويژه لامرد

پايگاه خبري معدن نيوز-« لامرد» به عنوان نخستين منطقه ويژه صنايع انرژي بر، در سفر رييس جمهوري به استان فارس، فعاليت خود را همزمان با سه طرح بزرگ آغاز کرد.

پايگاه خبري معدن نيوز-« لامرد» به عنوان نخستين منطقه ويژه صنايع انرژي بر، در سفر رييس جمهوري به استان فارس، فعاليت خود را همزمان با سه طرح بزرگ آغاز کرد.
به گزارش پايگاه خبري معدن نيوز، عمليات ساخت 3 طرح آلومينيوم جنوب، نيروگاه برق غدير و مجتمع پتروشيمي به عنوان سه پروژه اين منطقه ويژه، همزمان با سفر استاني هيات دولت آغازشد. طرح آلومينيوم جنوب عنوان بزرگ ترين و پيشرفته ترين پروژه توليد شمش آلومينيوم در کشور شناخته مي شود و در کنار آن نيروگاه 930 مگاواتي غدير قرار دارد. علاوه بر آن طرح جي تي ال براي جدا کردن اتان و محصولات سنگين از گاز طبيعي و در نهايت توليد بنزين، گازوئيل و ميعانات گازي در اين منطقه ايجاد خواهد شد که به گفته وزير نفت اين طرح پس از راه اندازي به عنوان پشتيبان پارس جنوبي محسوب مي شود.
هدف از فعال کردن منطقه صنايع انرژي بر نزديکي به عسلويه – پايتخت گازي جهان، وجود اسکله و گمرک اختصاصي، دسترسي به آب هاي آزاد براي صادرات محصول و ورود مواد اوليه است و ايميدرو با آماده سازي زيرساخت هايي نظير جاده، آب، برق، گاز ، امکانات گمرکي و اسکله تخليه و بارگيري، سرمايه گذاران را براي ايجاد طرح هاي انرژي بر ترغيب مي کند.
در مراسم آغاز عمليات اجرايي اين سه طرح که همزمان با سفر رييس جمهوري وهيات دولت به استان فارس برگزار شد، دکتر مهدي کرباسيان رييس هيات عامل ايميدرو، مديران شرکت هاي آلومينيوم جنوب، نيروگاه غدير، مجتمع پتروشيمي و نيز مدير عامل شرکت ان.اف.سي چين(به عنوان پيمانکار و تامين کننده مالي)، مسوولان سفارت چين، مشاوران طرح ها و مسئولان شهرستان لامرد در استان فارس و نمايندگان مجلس حضور داشتند و وزير نفت طي سخناني از ايجاد طرح هايي که سبب رشد ارزش افزوده گاز طبيعي در کشور مي شود اظهار خرسندي کرد.
رييس هيات عامل ايميدرو نيز در نشستي خبري درباره ويژگي هاي طرح آلومينيوم جنوب اظهار کرد: اين طرح در حالي بزرگ ترين توليدکننده آلومينيوم در کشور خواهد شد که از بالاترين استانداردهاي زيست محيطي و راندمان بالاي توليد برخوردار است.
به گفته مهدي کرباسيان، استفاده از ذخاير گاز طبيعي براي توليد محصولات با ارزش افزوده بالا، ايجاد اشتغال، ارز آوري و ارتقاي درآمد سرانه منطقه از اهداف اوليه اجراي اين طرح به شمار مي آيد.
وي از تزريق اعتباري به ارزش 300ميليارد تومان از سوي ايميدرو به عنوان دارنده 49درصد سهام آلومينيوم جنوب خبر داد و گفت: اکنون موضوع تامين مالي طرح برطرف شده و طبق پيش بيني هاي صورت گرفته در مدت 41 ماه کارخانه تکميل و راه اندازي کامل خواهد شد اين در حالي است که پيش بيني شده در صورت نبود مشکلي اساسي بتوان طبق برنامه شرکت ان.اف.سي چين در ماه سي و دوم اجراي طرح، نخستين سلول(ديگ) کارخانه را وارد مدار توليد کرد.
کرباسيان ظرفيت گام نخست کارخانه آلومينيوم جنوب را 300هزار تن اعلام کرد و افزود: قرار است پس از ساخت فاز نخست، مراحل دوم و سوم طرح نيز تا رسيدن به ظرفيت اسمي 900هزار تا يک ميليون تن به اجرا در آيد.
وي ميزان سرمايه گذاري طرح را در بخش ارزي 1.2 ميليارد دلار و بخش ريالي آن را 600 ميليارد تومان اعلام کرد.
معاون وزير صنعت معدن و تجارت همچنين درباره نيروگاه غدير گفت: نيروگاه 930 مگاواتي غدير با هدف پشتيبان کارخانه آلومينيوم ايجاد مي شود در حالي که براي کارخانه 300هزار تني تنها 500 مگاوات برق مصرف خواهد شد و مابقي در اختيار طرح هاي ديگر منطقه قرار خواهد گرفت.
کرباسيان با بيان اينکه طرح نيروگاه همزمان با پروژه آلومينيوم جنوب اجرا مي شود گفت: به رغم اينکه منطقه ويژه لامرد در سال 86 آغاز به کار کرد اما در يکسال و نيم اخير و با پيگيري هاي مديران ايميدرو فعاليت آن آغاز شد به طوري که هم اکنون زمين هاي مورد نياز سرمايه گذاران داخلي و خارجي آماده واگذاري براي طرح هاي جديد است.
رييس هيات عامل ايميدرو به مذاکره خود با وزير نفت اشاره کرد گفت: سرمايه گذاران خيالشان از تامين گاز و انرژي مورد نياز براي طرح هاي منطقه ويژه صنايع انرژي بر لامرد آسوده باشد به اين دليل که وزير نفت اعلام کرده هر آنچه انرژي مورد نياز طرح ها باشد در اختيار سرمايه گذاران قرار مي گيرد.
وي در عين حال استفاده از توانمندي هاي داخلي همچون انرژي فراوان و … را نمود عيني تحقق اقتصاد مقاومتي ذکر کرد و افزود: با توجه به ويژگي هاي اين منطقه آينده اي روشن و پررونق در انتظار خواهد بود. کرباسيان خاطر نشان کرد: براي جبران عقب ماندگي ها بايد به رشد اقتصادي 10درصدي دست يابيم و يکي از عوامل تسريع کننده اين هدف اجراي طرح ها در اين مناطق است.